Pikáns szilvalekvár

Hull a szilva a fáról, lilla szőnyegként teríti be a talajt. A szilva késő nyári, kora őszi gyümölcse nem csak önmagában finom. Sütemények mellett, fűszerekkel bolondítva sült húsokhoz is pompás.
Hozzávalók
1 kg szilva
2 csillagánizs
1-2 fahéj rúd
1 dl víz
6 dl cukor
2 teáskanál vaníliacukor
Elkészítés
Mossuk meg és magozzuk ki a gyümölcsöt. A felezett gyümölcsöt a csillagánizzsal és a fahéjjal tegyük fel főzni, forrás után 15 percig főzzük még fűszerekkel.
Ezután adjuk hozzá a cukrot, és a lekvárt még 10 percig keverve főzzük. Távolítsuk el belőle fűszereket és adjuk hozzá vaníliacukrot. 1-2 percig hagyjuk még rottyanni a lekvárt. Az esetleges habot a tetejéről kanalazzuk le. A forró lekvárt tisztaüvegekbe tegyük. Tároljuk a hűtőszekrényben.